Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte violente în Donețk - Rușii se concentrează pe direcția Vuhledar: Inamicul recurge la tactica pământului pârjolit

Twitter
Vuhledar

Lupte violente în Donețk - Rușii se concentrează pe direcția Vuhledar: Inamicul recurge la tactica pământului pârjolit

Purtătorul de cuvânt al forțelor de apărare ucrainene din direcția Tavriisk, Oleksi Dmitraşkivski, susţine că, ţinând cont de faptul că, în momentul de faţă, în direcția Vuhledar, din regiunea estică Doneţk, nu există ostilități active, cu excepția unor bombardamente, există probabilitatea ca ruşii să înceapă operațiuni de asalt în această zonă.

Vezi și: LIVE TEXT Război în Ucraina, 23 aprilie 2023 - Puternic baraj de artilerie rusesc asupra orașelor ucrainene

"După ce a pierdut mult personal militar în direcțiile Avdiivka și Mariinka, cred că inamicul se va concentra, din nou, asupra direcției Vuhledar. Aceasta este părerea mea" - a adăugat reprezentantul militar.

Rușii distrug totul în cale

Dmitraşkivski a menţionat că, pe 22 aprilie, armata rusă a bombardat de şase ori oraşul Vuhledar, lansând atacuri din avioane. "Inamicul recurge la tactica pământului pârjolit.

Acest lucru se face pentru ca apărătorii noștri să nu aibă posibilitatea să se apere nicăieri" - a declarat Dmitraşkivski, menţionând că ruşii distrug casele localnicilor, la la fel cum procedează în ​​Bahmut.

Anterior oficialii ucraineni au semnalat că au nevoie disperată de arme și de muniție fără de care nu pot lansa mult așteptata contraofensivă împotriva rușilor.

Ucraina trebuie să primească semnificativ mai mult sprijin militar decât au oferit aliaţii până acum pentru a ”termina agresiunea rusească în acest an”, a declarat ministrul adjunct de Externe ucrainean, Andrii Melnik, anunță CNN, citat de news.ro.

”Suntem recunoscători aliaţilor noştri pentru ajutorul lor militar. Dar nu este destul. Ucraina are nevoie de zece ori mai mult pentru a termina agresiunea rusească în acest an”, a afirmat Melnik, într-un mesaj pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.