Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte crâncene la Zaporojie: opt explozii în oraș; Ucraina și Rusia se acuză reciproc de lovirea centralei nucleare

Digi24
Zaporojie

Forțele armate ucrainene și cele rusești se acuză reciproc de atacarea centralei nucleare de la Zaporojie. Atât Rusia, cât și Ucraina, au versiuni diferite când prezintă ultimele lupte din zonă.

Ucraina susține că armata Rusiei a tras cu rachete la Zaporojie. Acest lucru a fost precizat către președintele ucrainean din regiune, Oleksandr Starukh, pe canalul său de Telegram. "Noaptea, inamicul a efectuat un atac cu rachete asupra centrului regional. Din fericire, ocupantul nu și-a atins scopul: nu există distrugere sau victime", a scris acesta, potrivit Ukrinform. Starukh a avertizat cu privire la probabilitatea unor atacuri repetate. O alarmă a sunat în oraș. Aproape o oră mai târziu, aproximativ opt explozii au izbucnit în zonă.

Rusia, pe de altă parte, acuză Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) că au lovit infrastructura critică a centralei nucleare de la Zaporojie (ZNPP). Clădirile tehnice și administrative ale gării au fost atacate. De asemenea, bombardamentele au fost efectuate pe centrala termică și pe centrala nucleară din Enerhodar, scrie RIA Novosti. Potrivit agenției, un incendiu a izbucnit pe malul drept al Niprului. La începutul zilei, președintele mișcării din Zaporojie "Suntem împreună cu Rusia", Vladimir Rogov, a declarat că este imposibilă repornirea ZNPP din cauza bombardamentelor ucrainene în curs de desfășurare. "În doar patru zile, ne-am confruntat cu două acțiuni. Prima acțiune a fost un grup de recunoaștere chiar lângă centrala nucleară, a fost descoperită de punctul nostru de control. A fost o bătălie scurtă, au existat pierderi de forță de muncă din partea inamicului, s-au retras pe malul drept. Iar al doilea punct este în golful rezervorului Kahovka din apropierea satului Osokorovka, acesta se află în regiunea Herson, un grup mare de militanți cu echipament, cu bărci, care se pregăteau din nou pentru aterizarea în zona centralei nucleare Zaporojie, a fost distrus", a spus el. Rogov a adăugat că, la încărcarea pe ambarcațiunile din golful rezervorului, au fost distruși aproximativ 50 de militari ucraineni, două barje, cinci bărci rapide, patru tancuri, patru vehicule de luptă pentru infanterie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.