Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptele continuă în Libia. Forţele fidele lui Khalifa Haftar au atacat și avariat puternic un aeroport din Vestul țării

Twitter
libia tripolii explozii

Forţele din estul Libiei comandate de mareşalul Khalifa Haftar au avariat serios cu lovituri aeriene un aeroport civil din vestul Libiei care nu avea nicio utilizare militară, a anunţat duminică ONU, relatează Reuters preluat de agerpres.

Săptămâna trecută, Armata naţională libiană (LNA) a anunţat că a bombardat de două ori aeroportul din Zuwara, un oraş aflat la vest de Tripoli, afirmând că a vizat hangare utilizate de dronele turce.

Atacul este parte dintr-o campanie aflată în prezent în cea de a cincea lună de cucerire a capitalei Tripoli de la guvernul recunoscut internaţional al ţării. LNA este comandată de mareşalul Khalifa Haftar, aliat cu un guvern paralel din estul ţării.

Misiunea ONU în Libia (UNSMIL) a anunţat într-un comunicat că a vizitat aeroportul din Zuwara şi că nu a găsit nicio infrastructură sau bunuri militare.

"Misiunea îşi reiterează condamnarea atacurilor forţelor LNA asupra aeroportului din Zuwara, care a provocat pagube serioase", a precizat UNSMIL, menţionând că pista aeroportului a fost avariată.

LNA a lansat sâmbătă seară mai multe lovituri aeriene asupra unei baze aeriene din oraşul Misrata, din vestul ţării, ale cărui forţe contribuie la apărarea Tripoli, susţin localnicii. "S-au auzit trei explozii puternice", a declarat unul dintre aceştia.

De asemenea, LNA a recurs la noi lovituri aeriene asupra aeroportului din Tripoli şi a altor ţinte, întrucât campania sa terestră nu a reuşit să treacă de suburbiile din sudul capitalei libiene.

Turcia a furnizat forţelor de la Tripoli drone şi camioane pentru a echivala sprijinul militar acordat de Egipt şi Emiratele Arabe Unite trupelor LNA, potrivit unor diplomaţi citaţi de Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.