Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptele s-au intensificat în Ucraina

ucraina

Un soldat a fost ucis şi alţi nouă răniţi de vineri în estul prorus al Ucrainei unde continuă înfruntările izolate în ciuda armistiţiului, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt militar, Andrii Lâsenko, relatează AFP.

Trei civili au fost şi ei răniţi în noaptea de vineri spre sâmbătă de tiruri ale artileriei separatiste la Dzerjinsk, la circa 50 km nord de fieful rebel de la Doneţk, a adăugat şeful poliţiei pro-Kiev din regiune.

De cealaltă parte, agenţia oficială separatistă DAN a informat sâmbătă că doi civili au fost răniţi de tiruri ale armatei ucrainene la Doneţk şi în împrejurimi.

Rebelii au lansat vineri peste 100 de tiruri asupra poziţiilor ucrainene, utilizând artilerie grea, interzisă prin acordurile de pace aşa-numite Minsk 2, şi tancuri, a acuzat sâmbătă serviciul de presă al operaţiunii militare ucrainene în est.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi-a convocat la începutul săptămânii cabinetul de război, temându-se de o nouă escaladă în zona de conflict care s-a soldat deja cu peste 6.800 de morţi în 16 luni.

Reuniunea a urmat eşecului unui nou ciclu de negocieri de pace de la Minsk privind retragerea armelor de calibru inferior celui de 100 mm de pe linia frontului.

Acordurile de pace Minsk 2 semnate la jumătatea lui februarie s-au soldat cu instituirea unui armistiţiu în zona luptelor. Respectat în general, acesta a permis în general reducerea intensităţii ostilităţilor, care sunt însă marcate de incidente soldate cu victime aproape cotidian, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.