Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ordinul de începe a lucrărilor la magistrala M6 se va da săptămâna viitoare / HARTĂ

Facebook
metrou

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, în prezența premierului Marcel Ciolacu, că săptâmana viitoare se va da ordinul de începere a lucrărilor la magistrala de metrou M6, prima legătură rapidă directă între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

„Să știți că săptămâna viitoare se va da ordinul de începere la metrou, la M6, legătura cu aeroportul”, a declarat Grindeanu.

„În 2021 nu au fost momente simple pentru acest proiect pentru că în acea perioada s-a considerat necesar să se renunțe, efectiv s-a abandonat acest proiect. Am avut discuții cu ambasadorul Japoniei, că avem finanțare inclusiv pe parte japoneză, mi-am cerut scuze vizavi de trecut, de cei care au fost înainte și au considerat că nu este important această legătură pentru bucureșteni, și au fost de acord să reia finanțarea”, a precizat ministrul.

Întreaga Magistrală 6 a metroului bucureştean va avea o lungime de 14,2 km şi 12 staţii de metrou.

Prima secțiune, cea sudică, va avea următoarele staţii: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo. Al doilea tronson va fi format din stațiile Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni.

Lucrările vor începe dintr-o parcare din spatele magazinului Ikea, zona comercială Băneasa.

Partea de execuţie de structură, conform contractului, trebuie să dureze 36 de luni. "Apoi urmează partea de arhitectură şi apoi achiziţia de trenuri, toate procedurile fiind în derulare la această oră. Va fi o altă procedură şi un alt contract pentru lucrările de arhitectură", a spus preşedintele CA al Metrorex.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.