Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mă bucur că am dat peste așa oameni minunați!' - Povestea unui pacient operat de urgență

Radu Pop
Sanador
marcian manu

Adenomul de prostată este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților, odată cu înaintarea în vârstă. Boala se poate manifesta prin disurie, jet urinar slab, senzația de a urina des, mai ales noaptea, dar și usturime în timpul micțiunii. Afecțiunea, care reprezintă mărirea în volum a prostatei, este una benignă, însă nediagnosticată și netratată corect poate duce la complicații grave, inclusiv la cancer de prostată. Îmbătrânirea este principalul factor de risc pentru adenomul de prostată, dar apariția bolii poate fi influențată și de factori hormonali sau genetici. Prin controale regulate la medicul urolog și testarea PSA (antigenul specific prostatic), adenomul de prostată poate fi descoperit din timp, alături de alte afecțiuni ale prostatei.

Prin această situație a trecut și Ion, un pacient în vârstă de 74 de ani. Bărbatul a fost diagnosticat cu adenom de prostată în urmă cu zece ani și de atunci a urmat mai multe tratamente, însă fără succes. Pentru că starea lui Ion se înrăutățea, bărbatul a decis să mai ceară o părere medicală în speranța că va găsi o rezolvare. Astfel, printr-o recomandare, Ion s-a programat la o consultație la Conf. Dr. Marcian Manu, șeful Secției de Urologie din Spitalul Clinic SANADOR.

„Am ajuns prin recomandare la Spitalul Clinic SANADOR, la Conf. Dr. Marcian Manu. O simplă discuție cu un pacient fericit al domnului conferențiar m-a convins de îndată să pun mâna pe telefon și să mă programez la dumnealui. Am zis că trebuie să ajung la acest specialist”, își amintește Ion.

În timpul consultației, Conf. Dr. Marcian Manu i-a recomandat pacientului câteva investigații, printre care și o ecografie. În urma ecografiei, medicul a descoperit că Ion avea un adenom de prostată foarte mare, de 150 de grame, acesta era puternic vascularizat și prezenta cheaguri de sânge în jurul acestuia. Singura soluție era o intervenție chirurgicală, care trebuia efectuată cât mai repede.

În cazul lui Ion, echipa chirurgicală condusă de Conf. Dr. Marcian Manu a intervenit printr-o tehnică endoscopică. Această metodă presupune utilizarea unor instrumente speciale care pot fi utilizate în tratarea mai multor tipuri de afecțiuni urologice, inclusiv în îndepărtarea pietrelor la rinichi, a tumorilor vezicale sau stricturilor.

„Datorită acestui om minunat, acum mă simt ca la 20 de ani. Iată că, spre bucuria mea, mi-am găsit rezolvare la SANADOR. Apreciez mult la acest medic că tot timpul îmi spunea să am încredere în el. Această încurajare m-a ajutat foarte mult. Sunt recunoscător întregii echipe SANADOR. Mă bucur că am dat peste așa oameni minunați. Mii de mulțumiri pentru tot efortul pe care îl depuneți cu dedicație față de fiecare pacient!”, conchide Ion.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni urologice au acces la investigații diagnostice de înaltă precizie. Prin analize de laborator, teste imagistice performante și investigații avansate se poate stabili un diagnostic rapid și precis. În funcție de starea pacientului și de diagnostic, intervențiile chirurgicale pot fi realizate clasic sau prin tehnici minim invazive, cu multiple avantaje pentru pacienți: incizii de mici dimensiuni, risc de complicații redus, spitalizare de scurtă durată și recuperare mai rapidă, comparativ cu intervențiile clasice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.