Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măcel în Gaza: 40 de palestinieni au fost ucişi de la începutul protestelor la frontiera cu Israelul

fasia gaza

Doi palestinieni au murit din cauza rănilor provocate de focurile de armă israeliene, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, numărul palestinienilor ucişi de la începutul mişcării de protest la graniţa cu Israelul ajungând la 40, relatează AFP. Numărul total al palestinienilor ucişi a fost stabilit pe baza informaţiilor furnizate de autorităţile sanitare din Gaza, conform Agerpres.

Abdullah Chamali (20 de ani) a murit după ce a fost rănit grav vineri în timpul ciocnirilor dintre protestatari şi soldaţii israelieni. Cinci palestinieni au murit, între care şi un adolescent de 15 ani, în urma violenţelor din acea zi. Tahrir Wahba, în vârstă de 18 ani, a murit din cauza rănilor după ce a fost împuşcat în cap pe 6 aprilie în sudul Fâşiei Gaza, potrivit aceleiaşi surse.

Majoritatea celor 40 de persoane ucise au fost împuşcate de soldaţi la bariera de securitate care separă Israelul de enclavă. Unii au murit din cauza tirurilor de artilerie sau în atacuri aeriene israeliene. Sute de palestinieni au fost răniţi, fie de gloanţe, fie s-au intoxicat cu gaze, potrivit serviciilor de ajutor. Zeci de mii de palestinieni din Fâşia Gaza, teritoriu aflat între Israel, Egipt şi Marea Mediterană, s-au adunat începând cu 30 martie în apropierea graniţei cu Israelul pentru a participa la 'Marşul întoarcerii', cerând dreptul palestinienilor de a se întoarce pe pământurile lor de unde au fost alungaţi sau au fugit după crearea statului Israel în 1948. Această mişcare de protest ar urma să dureze până la jumătatea lunii mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.