Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măcel în Siria - 13 civili, printre care și copii, UCIȘI de loviturile aeriene ale guvernului

SANA
lupte Siria Damasc

Treisprezece civili, printre care şi copii, au fost ucişi de loviturile aeriene purtate în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă de forţele guvernului sirian în zona Idlib, în nord-vestul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de dpa.

Şapte copii şi trei femei se află printre cei ucişi în atacul cu avioane de luptă şi elicoptere împotriva satului Mouhambel, în vestul provinciei Idlib, a precizat OSDO, conform Agerpres.

Citește și: Șeful CRPC Timiș a făcut PRĂPĂD în șase luni de mandat - Sorin Susanu a închis și amendat aproape 200 de unități

Pe lângă cei ucişi, există şi mai mulţi civili răniţi.

Satul a fost ţinta a cel puţin atacuri în care au fost folosite butoaie explozive, larg utilizate de regimul sirian în cei opt ani de război civil.

Conform OSDO, avioanele şi elicopterele au întreprins aproape 100 de lovituri aeriene în cursul nopţii în diferite zone din vestul şi sudul provinciei Idlib.

Regimul sirian şi Rusia şi-au intensificat de la sfârşitul lui aprilie bombardamentele asupra regiunii Idlib şi a zonelor adiacente din provinciile Alep, Hama şi Lattakia, teritorii controlate de gruparea rebelă Hayat Tahrir al-Sham (HTS), creată de fosta aripă siriană a Al-Qaida.

Cel puţin 500 de civili, printre care 145 de copii, au fost ucişi de la sfârşitul lui aprilie în violenţele din aceste regiuni, iar peste 300.000 au fost nevoiţi să se refugieze, a indicat OSDO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.