Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂCEL în trupele de elită ale Iranului: Soldații au fost atacați în timpul aniversării a 40 de ani de la Revoluţia islamică

Jaich al-Adl

Un membru al Gardienilor Revoluţiei, armată de elită a regimului iranian, a fost ucis şi cinci răniţi sâmbătă într-un atac la o bază din sud-estul Iranului ce survine în contextul aniversării a 40 de ani de la Revoluţia islamică, a informat agenţia de presă oficială IRNA, relatează AFP.

Grupul jihadist Jaich al-Adl ("Armata justiţiei"), considerat "terorist" de Teheran, a revendicat atacul pe reţelele sociale, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aceste modificări la Codul Rutier vă vor lăsa fără mașină

Atacatorii au atacat o bază a "bassidji", o miliţie însărcinată cu menţinerea ordinii care acţionează deseori cu Gardienii Revoluţiei, în oraşul Nikshar, provincia Sistan-Baluchistan, potrivit Irna.

Cele cinci persoane ''grav rănite'' au fost transportate la spital, a declarat procurorul din Nikshar, Mohsen Golmohammadi, potrivit agenţiei de presă YJC.

Citește și: Liviu Dragnea atacă! Ce a pregătit pentru cei care au părăsit PSD pentru partidul lui Victor Ponta

La graniţa cu Pakistanul şi Afganistanul, regiunea iraniană Sistan-Baluchistan este în mod constant scena unor ciocniri violente între forţele de securitate şi grupuri separatiste sau grupări jihadiste. Teheranul acuză Islamabadul şi Riadul de susţinere a acestora.

Această provincie are o comunitate numeroasă de musulmani sunniţi de etnie balochi într-o ţară cu o mare majoritate şiită.

Citește și: Gabriela Firea are un nou consilier. Despre cine este vorba

Grupul Jaish al-Adl a fost format în 2012 de foşti membri ai unei organizaţii sunnite extremiste care a dus o rebeliune sângeroasă în Sistan-Baluchistan până în 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.