Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macovei ameninta parlamentarii cu MCV-ul

monica macovei

Europaralementarul Monica Macovei ameninta parlamentari cu un raport MCV negativ in cazul in care acestia nu vor vota pentru incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Ioan Adam si Ion Dinita, asa cum o cer procurorii DNA. Ea subliniaza ca pe langa un raport MCV negativ pentru Romania din cauza acestei "impiedicari a cursului justitiei", Romania ar putea rata chiar si intrarea in spatiul Schengen.

Iata scrisoarea pe care Monica Macovei o adreseaza Camerei Deputatilor:

"Stimate doamne deputat,

Stimați domni deputați,

Direcția Națională Anticorupție a cerut Camerei din care faceți parte încuviințarea arestării preventive a deputatului Ioan Adam, pentru infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat și de cumpărare de influență.

Deputatul Adam este cercetat în dosarul în care este urmărit penal și deputatul Viorel Hrebenciuc pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infractional organizat și trafic de influență în vederea retrocedării a peste 40.000 de hectare de pădure în mai multe județe din țară și care a anunțat astăzi că demisionează din Parlament.

Procurorii DNA au cerut, de asemenea, încă din 10 octombrie 2014, încuviințarea arestării preventive a deputatului Ion Diniță, acuzat de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. Până în acest moment, Camera Deputaților nu a luat nicio decizie în acest caz.

Consider că aveți o obligație față de români, înclusiv față de alegătorii dvs. să votați pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Adam și Ion Diniță. Vă reamintesc că ați depus un jurământ în Parlamentul României să respectați Constituția, inclusiv articolul 30, aliniatul 2: ”Nimeni nu este mai presus de lege”.

O respingere prin vot a încuviințării arestării preventive ar avea consecințe foarte grave asupra încrederii românilor în instituția Parlamentului și ar bloca actul de justiție.

De asemenea, respingerea cererilor procurorilor DNA și împiedicarea justiției să decidă în aceste cazuri penale vor duce la un raport negativ în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare și, implicit, vor împiedica decizia UE de intrare a României în spațiul Schengen.

Cu stimă,

Monica Macovei

Membru al Parlamentului European

Candidat independent la funcția de Președinte al României"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.