Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macovei: Să-i dăm curaj lui Cioloș să își asume răspunderea

macovei2

Europarlamentarul Monica Macovei afirmă că prim-ministrul Dacian Cioloș trebuie să își asume răspunderea în Parlament pentru un pachet de legi care să vizeze revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, eliminarea sau scăderea pragului electoral, reducerea numărului parlamentarilor la 300 şi modificarea legii votului prin corespondenţă.

„Acestea sunt cerințele oamenilor. Toate sunt importante, iar, dacă își asumă răspunderea, să o facă pe un pachet care să conteze. Prim-ministrul Cioloș se consultă cu partidele parlamentare pentru revenirea la alegeri în 2 tururi de scrutin, dar știm deja că PSD, UNPR și ALDE îi vor spune că nu sunt de acord. Guvernul Cioloș a fost investit de Parlament, însă trebuie să satisfacă cerințele oamenilor și ale democrației. Și atunci, să își asume răspunderea în Parlament și să o facă pe toate cele 4 puncte, nu doar pentru alegeri locale în două tururi de scrutin”, a scris Monica Macovei pe Facebook.

În opinia europarlamentarului român, votarea unui astfel de pachet de legi ar reprezenta un „salt istoric” în contextul în care partidele politice „mențin discuțiile la subiecte mărunte și evită subiectele mari: reforma electorală este acest subiect mare”.

„Îl încurajez pe premierul Cioloș să își asume răspunderea în Parlament pentru aceste 4 puncte”, conchide europarlamentarul român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.