Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron, în culmea fericirii după ce Franța a primit o veste URIAȘĂ: Ce eveniment va avea loc la Paris în 2024 - FOTO

Inquam Photos / Octav Ganea
macron ceremonie

Președintele Franței, Emmanuel Macron, este "extrem de recunoscător" față de Comitetul Internațional Olimpic pentru decizia de a atribui Parisului dreptul de a organiza Jocurile Olimpice de vară din anul 2024, miercuri la Lima, se arată într-un comunicat dat publicității de Palatul Elysee.

"La un secol după Jocurile din 1924, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a ales să încredințeze Parisului și Franței organizarea Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024. Președintele Republicii, Emmanuel Macron, este extrem de recunoscător față de CIO pentru această decizie care onorează Franța. Ea va aduce cu mândri valorile olimpismului de solidaritate, excelență, prietenie și respect", se precizează în textul respectiv, potrivit Agerpres.

Citește și: Rusia începe cele mai mari manevre militare la granița cu UE: Demonstrație de forță a armatei ruse - VIDEO

Președintele Franței salută, totodată, "acest succes și formidabila oportunitate pe care Jocurile o reprezintă pentru a însoți transformarea țării noastre, a spori atractivitatea internaționale, a dinamiza teritoriile noastre și a întări locului sportului peste tot în Franța".

"Aceste Jocuri vor fi extraordinare, surprinzătoare, festive dar și niște Jocuri exemplare în materie de control bugetar, al impactului social și asupra mediului, precum și a securității", promite șeful statului francez.

Citește și: Mărturisire BOMBĂ a unui fost șef SIE: Florian Coldea știa sentințele într-un dosar care a făcut vâlvă în România

Parisul va găzdui din nou Jocurile Olimpice, la un secol distanță de cele pe care le-a organizat în 1924, după ce membrii CIO prezenți la Lima, printre care și românul Octavian Morariu, au validat dubla atribuire a JO 2024 și 2028 orașelor Paris, respectiv Los Angeles.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.