Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron a declanșat nebunia în Franța: zeci de mii de oameni protestează împotriva vaccinării/ LIVE VIDEO

www.gettyimages.com
protest franta

Zeci de mii de oameni protestează, sâmbătă după-amiază, în mai multe oraşe din Franţa faţă de obligativitatea vaccinării pentru personalul medical şi faţă de utilizarea certificatelor Covid-19, înregistrându-se violenţe în centrul Parisului.

În momentul de faţă au loc proteste în oraşele Paris, Marsilia, Montpellier, Lille şi Strasbourg, conform postului BFMTV.

Manifestanţii scandează "Libertate!", "Nu vrem permis sanitar!" şi cer demisia preşedintelui Emmanuel Macron.

În centrul Parisului s-au înregistrat confruntări între grupuri de protestatari şi forţele de ordine, care au utilizat gaze lacrimogene. Protestatari violenţi au forţat un baraj al forţelor de ordine pentru a pătrunde pe Bulevardul Champs-Élysées.

La proteste participă inclusiv simpatizanţi ai Mişcării "Vestele Galbene", care denunţă de câţiva ani erodarea nivelului de trai în Franţa.

În oraşul Montpellier, câţiva jurnalişti au fost agresaţi de protestatari.

În Franţa au avut loc în ultimele zece zile o serie de proteste faţă de hotărârile preşedintelui Emmanuel Macron de a institui obligativitatea vaccinării pentru personalul medical care intră în contact cu persoane vulnerabile la coronavirus şi de a extinde utilizarea Certificatului Covid-19. Deciziile controversate au generat dispute politice şi juridice.

Pe fondul protestelor, Guvernul Franţei a anunţat miercuri că nu intenţionează să impună obligativitatea utilizării certificatelor COVID-19 pentru accesul în unităţile de învăţământ.

Parlamentul Franţei analizează un proiect de lege care prevede utilizarea certificatelor Covid-19 pentru participarea la anumite activităţi, accesul în unităţi medicale şi mijloace de transport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.