Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron a izbucnit: Nimic nu mai e sigur! Vrea să înscrie dreptul la avort în Carta Drepturilor Fundamentale ale UE

BFMTV
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron anunţă vineri, într-un discurs, la Place Vendôme, că vrea să ”înscrie această libertate garantată de a recurge la întreruperea voită a sarcinii în Charta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene”, relatează Le Monde.

”Franţa a devenit singura ţară din lume a cărei Constituţie protejează în mod exolicit” dreptul la avort, însă ”nu ne vom găsi odihna decât atunci când această promisiune va fi respectată în lume”, a declarat şeful statului francez.

Macron spune că interzicerea dreptului la avot

”Noi vom purta această luptă pe continentul nostru, în Europa noastră, în care forţe reacţionare atacă mai întâi şi întotdeauna drepturile femeilor, după care atacă drepturile minorităţilor, a tuturor celor oprimaţi, toate libertăţile”, denunţă Emmanuel Macron.

”Dincolo de Europa, ne vom bate pentru ca acest drept să devină universal şi eficient”, a anunţat el în cursul unei ceremonii publice, în Place Vendôme, unde sigiliul Republicii franceze a fost pus pe legea care înscrie avortul în Contituţia franceză, consacrând astfel ”o lungă luptă pentru libertate”.

Stânga a exercitat presiuni în vederea acestei înscrieri a avortului în Constituţia franceză, în urma adoptării legii, la 4 martie, prin votul Parlamentul reunit în Congres la Versailles.

”Azi nu este sfârşitul unei istorii, ci este începutul unei lupte”, a subliniat Emmanuel Macron.

În acest sens, preşedintele francez anunţă că ”vrea înscrierea (avortului) în Charta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, în care nimic nu mai este sigur”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.