Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron avertizează Iranul: Să se abțină de la furnizarea de sprijin operaţional pentru Hamas

BFMTV
Emmanuel Macron

Iranul trebuie să se abţină de la tensiuni suplimentare şi de la furnizarea de sprijin operaţional pentru mişcarea palestiniană Hamas, a declarat marţi preşedinţia franceză, care a precizat însă că nu dispune de informaţii specifice privind implicarea Teheranului în ofensiva lansată de Hamas contra Israelului în 7 octombrie.

„Iranul are un rol de jucat care poate fi foarte negativ în situaţia actuală, el poate avea un rol pozitiv, ceea ce înseamnă abţinere pentru a se evita o escaladare regională'', a subliniat Palatul Elysée într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

De asemenea, preşedinţia franceză a declarat că libanezii şi formaţiunea pro-iraniană Hezbollah trebuie să rămână în afara conflictului dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, Franţa declarându-se „extrem de îngrijorată'' de situaţia tensionată existentă la frontiera libanezo-israeliană.

Hezbollah şi libanezii trebuie „în mod imperativ să dea dovadă de reţinere pentru a evita deschiderea unui al doilea front în regiune, a cărui primă victimă ar fi Libanul'', a subliniat Palatul Elysée.

Atacul sângeros lansat în 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas asupra sudului Israelului s-a soldat cu moartea a peste 1.300 de israelieni, în cea mai mare parte civili, şi 3.200 de răniţi, în timp ce 120 de civili au fost luaţi ostatici şi duşi în Fâşia Gaza.

În rândul palestinienilor s-au înregistrat până acum 2.215 de decese

Luni, Israelul a impus un „asediu total'' asupra Fâşiei Gaza, privată de atunci de aprovizionarea cu apă, electricitate şi alimente, şi pregăteşte o operaţiune terestră contra teroriştilor Hamas, ordonând populaţiei civile palestiniene să se îndrepte către sudul enclavei.

Hamas a respins însă apelul la evacuare făcut de armata israeliană şi le-a solicitat civililor palestinieni să rămână în oraşul Gaza. Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a denunţat vineri „calculul perfid'' al Hamas, ce utilizează populaţia din Gaza ca '„scut'' uman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.