Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron dă asigurări că a primit garanții de la Arabia Saudită, conform cărora armamentul achiziționat din Franța nu este folosit împotriva civililor în Yemen

captura TV
Macron Emmanuel

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri, în cadrul summitului liderilor UE din Sibiu, că a primit garanții de la Arabia Saudită, conform cărora armamentul achiziționat din Franța nu este folosit împotriva civililor în Yemen, potrivit mediafax.

Citește și: Greșeala uriașă făcută Radu Mazăre! Ce a declarat consulul Madagascarului

„Armamentul care a fost vândut este utilizat pe teritoriul Arabiei Saudite sau la frontieră, doar în contextul unui conflict. Am insistat să primim garanții că aceste arme nu vor fi utilizate împotriva civililor”, a declarat președintele francez la începutul summitului din Sibiu.

Citește și: Protestatarii #Rezist ies la atac, după ce au fost săltați de jandarmi! ‘Noi nu discutăm pe lege’

Anunțul lui Emmanuel Macron a fost făcut în contextul în care un nou transport de armament urmează să fie trimis către Arabia Saudită, relatează publicația Le Figaro. Oficialii europeni au dezbătut în mai multe rânduri dacă ar trebui să accepte vânzarea de armament către Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, din cauza implicării acestor state în conflictul militar din Yemen.

Citește și: Lovitură fabuloasă dată de RCS&RDS! Zeci de mii de români au făcut asta

„Această problemă ridică totuși un conflict moral, care poate fi depășit prin transparență și prin a pune condiții partenerilor noștri”, a declarat Macron, menționând că ar trebui să existe o implicare mai mare pentru rezolvarea conflictului din Yemen.

Citește și: Greșeala uriașă făcută Radu Mazăre! Ce a declarat consulul Madagascarului

„Ne vom implica mai mult, alături de Organizația Națiunilor Unite, pentru a rezolva această problemă”, a adăugat Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.