Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment dur de la Macron: 'Dacă Rusia câștigă în Ucraina, România și Moldova vor fi amenințate' (VIDEO)

emmanuel macron

Dacă Ucraina va pierde războiul, alte trei state din apropierea Rusiei vor deveni țintele Moscovei, transmite președintele francez Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron spune că începutul acestui an este momentul în care trebuie făcut pasul care să oprească războiul din Ucraina. Acesta spune că dacă Putin este lăsat să câștige, atunci alte trei țări din apropierea graniței sunt în pericol.

„Dacă lăsăm Ucraina să piardă, atunci cu siguranță Rusia va amenința Moldova, România și Polonia. Nu va mai fi posibilă securitatea europeană” a susținut președintele francez într-un mesaj video publicat pe platforma X.

„Dacă Rusia va câștiga acest război, credibilitatea Europei va fi redusă la zero. Ce fel de credibilitate va avea Uniunea Europeană la ea acasă, dacă va permite acest lucru? Ce securitate vor mai avea europenii? Credeți că polonezii, lituanienii, estonienii, letonii, românii, bulgarii vor mai avea o secundă de pace? Ce să mai vorbim despre Republica Moldova, care nici măcar nu este membră UE, dar care va fi amenințată instantaneu. Dacă Rusia ar câștiga, viața francezilor s-ar schimba. Nu am mai avea deloc securitate în Europa. Cine s-ar putea gândi, pentru o singură secundă, că președintele Putin, care nu a respectat niciuna dintre limitele și niciunul dintre angajamentele sale, s-ar opri acolo (n.r. Ucraina)”, a spus liderul de la Paris.

„Avem un singur obiectiv: Rusia nu poate și nu trebuie să câștige acest război! Sunt mai puțin de 1.500 de km între Strasbourg și Liov. Războiul nu e un film și nu e departe. Toate opțiunile sunt posibile. Responsabilitatea stă exclusiv pe umerii regimului de la Kremlin, nu la noi. Noi nu vom începe ofensiva și nu vom lua inițiativa. Franța este o forță a păcii, dar azi, ca să avem pace în Ucraina, nu trebuie să fim slabi”, a adăugat Macron.

Reacția Moscovei la declarațiile lui Macron

O primă reacţie a venit de la Moscova: „Sunt vise nebune și paranoice”, a spus şeful spionajului rusesc Serghei Narîşkin.

Alte avertismente din partea liderului francez

Liderul de la Paris a vorbit într-un interviu recent despre ajutorarea ucrainenilor, trimiterea de trupe în Ucraina și amenințările nucleare ale Rusiei (pe larg, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.