Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron, ieșire furibundă împotriva PPE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a criticat vineri ''logica de clan'' de care în opinia sa ar fi dat dovadă Partidul Popular European (PPE) prin aplicarea doar a unei sancţiuni mininale prin suspendarea partidului de guvernământ din Ungaria, FIDESZ, condus de premierul Viktor Orban.

Citește și: Sondaj CURS: Se conturează un duel clar în turul II al alegerilor prezidenţiale

''Sunt adeptul clarităţii şi nu mi se pare că ar fi foarte clar'', a spus Macron în faţa presei după terminarea Consiliului European de primăvară.

''Pentru că nu am înţeles foarte bine dacă după următoarele alegeri (europarlamentare) parlamentarii lui Viktor Orban vor fi sau nu în rândurile PPE'', a explicat el mai departe.

''Această decizie seamănă izbitor cu toate deciziile deja luate în astfel de situaţii ani la rând, adică să fie privilegiată logica de clan în faţa forţei ideilor'', consideră preşedintele francez.

După ce l-au ameninţat cu excluderea din PPE în urma unei campanii cu afişe stradale în care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, era prezentat împreună cu George Soros ca fiind un susţinător al imigraţiei ilegale, partidul Fidesz al lui Orban a fost în final doar suspendat din PPE, şi aceasta de comun acord cu şeful executivului ungar.

În contextul apropierii alegerilor europene, unele partide din PPE s-au temut că o excludere a Fidesz-ului ar risca să adâncească diviziunile dintre Estul şi Vestul UE şi mai ales că Orban s-ar putea alia în viitorul Parlament European cu formaţiuni de extremă dreapta cum ar fi Liga vicepremierului italian Matteo Salvini

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.