Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron îi cere lui Erdogan "eliberarea rapidă" a jurnalistului francez închis în Turcia

Business Insider
macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, i-a cerut duminică omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, "eliberarea rapidă" a jurnalistului francez Loup Bureau, închis în Turcia de la 26 iulie, potrivit unui comunicat al Palatului Elysee, relatează AFP, citată de Agerpres.

Emmanuel Macron, care a discutat telefonic cu preşedintele turc, "i-a cerut, pe lângă ameliorarea obţinută a condiţiilor de detenţie, eliberarea lui rapidă şi revenirea în Franţa", a precizat comunicatul preşedinţiei. 

"Cei doi preşedinţi au convenit să menţină contactele, şi la nivel ministerial, pentru a găsi, cât mai curând posibil, o rezolvare pozitivă", a adăugat Palatul Elysee. 

La 15 august, preşedintele Franţei i-a făcut cunoscută omologului său turc, într-o discuţie telefonică, "preocuparea" sa, convenind să discute din nou despre acest subiect în săptămâna următoare. 

Vineri, cererea de eliberare a lui Loup Bureau a fost respinsă, a informat AFP avocatul acestuia. 

Cererea de eliberare fusese depusă la începutul lunii august pe lângă judecătorul care l-a inculpat şi plasat în arest provizoriu, la 1 august, pe tânărul în vârstă de 27 de ani, fiind suspectat de apartenenţă la o "organizaţie teroristă armată", a precizat Martin Pradel, unul dintre avocaţii francezi ai jurnalistului. 

"Respingerea eliberării sale este sinonimă cu altă lună petrecută în spatele gratiilor şi cu obligaţia unei intervenţii a şefului statului pentru a spera punerea în libertate", a reacţionat la rândul său comitetul de sprijin al lui Loup Bureau pe pagina sa de Facebook. 

Joi, la Paris, a fost organizată o manifestaţie în sprijinul jurnalistului şi o petiţie în favoarea eliberării lui a fost semnată de aproape 28.000 de persoane. 

Loup Bureau, colaborator printre altele al canalelor TV5 Monde, Arte şi al site-ului Slate, a fost arestat la 26 iulie, la graniţa dintre Irak şi Turcia, după ce au fost găsite asupra lui fotografii în care putea fi văzut în compania unor combatanţi kurzi sirieni din YPG (mişcare considerată organizaţie teroristă de Ankara).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.