Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron, pregătit să-l preseze pe Xi Jinping cu privire la comerț și războiul din Ucraina

emmanuel macron

Președintele francez Emmanuel Macron îl va îndemna probabil pe președintele chinez Xi Jinping, care sosește duminică într-o vizită la Paris, să reducă dezechilibrele comerciale și să își folosească influența pe care o are asupra Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, potrivit mediafax.

Președintele francez Emmanuel Macron speră să-l determine pe omologul său chinez Xi Jinping, așteptat la Paris, să reducă dezechilibrele comerciale. De asemenea, Macron vrea ca Xi Jinping să își folosească influența pe care o are asupra Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina.

Este puțin probabil însă ca speranțele lui Macron să fie îndeplinite cu ușurință într-o perioadă în care disputele comerciale dintre Europa și China sunt în creștere, relatează Reuters.

Franța susține o anchetă a Uniunii Europene privind exporturile de vehicule electrice chinezești, iar în ianuarie Beijingul a deschis o investigație privind importurile de brandy, în mare parte de producție franceză, o mișcare considerată drept o ripostă față de un set tot mai mare de anchete ale UE.

"Vrem să obținem reciprocitatea schimburilor și să se țină cont de elementele securității noastre economice", a declarat Macron într-un interviu acordat duminică ziarului francez La Tribune, înaintea vizitei de două zile a lui Xi, prima sa deplasare în regiune în ultimii cinci ani.

De asemenea, Franța intenționează să determine China să preseze Moscova să oprească operațiunile din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.