Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron şi Elton John şi-au făcut planuri împreună: Proiectele celor doi surprind întreaga planetă

Agerpres
Emmanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron și starul muzicii pop Elton John vor lansa, vineri, un apel la mobilizare pentru a crește fondurile necesare în lupta contra SIDA, malariei și tuberculozei, potrivit Le Figaro, potrivit mediafax.

Apelul va fi lansat înainte de ceremonia în care Elton John va primi Legiunea de Onoare, un eveniment care va avea loc în curtea palatului Elysée din Paris. Legiunea de Onoare este cea mai înaltă distincție acordată militarilor și civililor în Franța.

Citește și: Nunta lui Radu Mazăre, spulberată în direct! ‘Nu mai folosiți acest termen’

Elton John "este un virtuoz al pianului, un geniu al melodiei, un veritabil showman (...) Este și unul dintre primii artiști gay care au avut curajul să facă public acest lucru și să fie vocea comunității LGBT în media", potrivit unui comunicat al președinției franceze, în care se mai vorbește și despre acțiunile caritabile anti-SIDA inițiate de artist.

Momentul va marca și deschiderea celei de-a 21-a ediții a festivalului Solidays, organizat de asociația Solidarité Sida, în apropiere de Paris.

Franța va găzdui, pe 10 octombrie, la Lyon, conferința Fondului de luptă contra SIDA, tuberculozei și malariei, cu obiectivul de a crește mijloacele financiare ale acestei organizații create în 2002.

Citește și: Afacerile cu statul ale USR-istului acuzat de trădare! Finanțări anuale pentru unul dintre ‘băieții deștepți’ ai Guvernului Cioloș

Organizația activează în 140 de țări, ocupându-se de prevenție, diagnostic și tratament pentru cele trei pandemii care provoacă cel mai mare număr de morți la nivel mondial. La conferința anterioară, din 2016, au fost colectate 12,2 miliarde de dolari.

Ofițer al Artelor și Literelor din 1993, Sir Elton John, în vârstă de 72 de ani, se află în Franța în cadrul turneului său de adio, The Farewell Yellow Brick Road, care a debutat în 2018 și va dura trei ani.

Excentricul superstar a fost prezent, recent, la Festivalul de la Cannes, alături de soțul său, David Furnish, pentru a promova "RocketMan", filmul despre viața sa.

Autor al unor hituri precum "Your Song" și "Crocodile Rock", Elton John a vândut peste 300 de milioane de albume în lumea întreagă și a susținut peste 3.500 de concerte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.