Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron şi Hollande, umăr la umăr pentru prima dată. Când se face schimbul de putere / FOTO

reuters
macron si hollande

Transferul de putere către preşedintele ales al Franţei, Emmanuel Macron, va avea loc duminică, la Palatul Elysée, a anunţat luni actualul şef al statului, François Hollande, cu ocazia ceremoniei de marcare a 72 de ani de la capitularea Germaniei naziste, transmit AFP şi EFE, relatează agerpres.

Ceremonia de la Arcul de Triumf din Paris a fost şi prima acţiune oficială la care a luat parte noul preşedinte ales, Emmanuel Macron.

Putin nu uită cine 'l-a crescut'. Vizită la mentorul său din tinereţe, fostul şef KGB din RDG

François Hollande l-a întâmpinat zâmbitor cu o strângere de mână pe fostul său ministru al economiei, după care au ascultat unul lângă celălalt imnul naţional şi 'Cântecul partizanilor', un simbol al Rezistenţei franceze în timpul ocupaţiei naziste.

content-image

În continuare, Hollande şi Macron au depus o coroană de flori la mormântul soldatului necunoscut, în semn de omagiu faţă de milioanele de soldaţi căzuţi în cele două războaie mondiale, după care au salutat pe rând un grup de veterani.

Preşedintele în funcţie a declarat că simte 'multă emoţie' arătându-i, la aceste ceremonii', 'drumul de urmat' lui Emmanuel Macron, care în parcursul său politic l-a 'urmat', apoi 's-a emancipat', însă fără a-l trăda.

Macron a fost salutat în tribuna oficială de mai multe personalităţi, printre care fostul preşedinte Nicolas Sarkozy (2007-2012), care i-a strâns îndelung mâna şi i-a transmis un 'bravo'.

Cel mai tânăr preşedinte ales din istoria Franţei a câştigat duminică turul al doilea al alegerilor, cu 66,1% din voturi în faţa contracandidatei de extremă dreapta Marine Le Pen (33,9%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.