Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron vrea sa sancționeze părinții pentru copiii implicați în revolte/ Vrea sancțiuni dure de la prima prostie

fbcnews.com
proteste Franta

Macron vrea sa sancționeze părinții pentru copiii implicați în revolte/ Vrea sancțiuni dure de la prima prostie

Confruntat cu numărul de minori implicaţi în revolte, şeful statului a emis marţi ideea unei sancţiuni financiare pentru familii "de la prima prostie". El vrea să înceapă un proiect pentru "a ajuta mai bine şi uneori a sancţiona mai bine" părinţii. Un proiect complex şi exploziv.

Să responsabilizeze părinţii - este un subiect pe care l-a susţinut la începutul revoltelor confruntat cu tinereţea participanţilor reţinuţi care aveau o medie de vârstă de 17 ani, iar unii abia 13 sau 14 ani. Este un monstru care revine la fiecare izbucnire de violenţă. Nu fără a provoca, în general, polemici, relatează Les Echos citat de Rador.

La prima sa deplasare pe teren de la începutul revoltelor, Emmanuel Macron a ales să meargă în noaptea de luni spre marţi la poliţişti. Într-o discuţie relatată de "Le Parisien", unul din ei spune: "Trebuie lovit la portofel, numai asta merge".

Şeful statului, care a cerut deja ministrului justiţiei, Eric Dupond-Moretti, să amintească faptul că articolul 227-17 din Codul penal permite cercetarea părinţilor pentru lipsa educaţiei, a spus: "De ce nu, dar caz cu caz şi nu neapărat prin alocaţiile familiale. Ar trebui ca la prima infracţiune să poţi să sancţionezi financiar şi uşor familiile. Un fel de tarif minim de la prima prostie".

A gândit cu voce tare

Anturajul lui Emmanuel Macron a precizat apoi că este vorba de un mod de a gândi cu voce tare şi că alocaţiile familiale nu sunt vizate. Executivul, prins între cererea de fermitate are pare să-i vină de peste tot pe teren, supralicitarea dreptei şi a extremei drepte, dar şi din grija de a nu greşi în răspunsurile pe care le va da, merge ca pe ouă.

"Provocare!", a reacţionat imediat preşedintele LR Eric Ciotti, propunând să reactualizeze legea sa care ar permite să se suprime alocaţiile familiale ale părinţilor elevilor absenţi şi deci deveniţi "delincvenţi". Ea a fost abrogată la începutul mandatului lui François Hollande, după un rezultat slab. În extrema dreaptă, Rassemblement national nu cere altceva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.