Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Madridul vrea ca liderul Frontului Polisario din Sahara Occidentală să răspundă în faţa justiţiei spaniole

Radio Algerie
Brahim Gali

Liderul Frontului Polisario din Sahara Occidentală, Brahim Ghali, aflat un centrul unei dispute diplomatice între Rabat şi Madrid, trebuie să răspundă acuzaţiilor în faţa justiţiei din Spania înainte de a părăsi ţara, au anunţat duminică autorităţile spaniole, transmite Reuters preluat de agerpres.

Şefa diplomaţiei spaniole Arancha Gonzalez Laya a declarat luna trecută că Brahim Ghali a sosit în Spania din Algeria pentru un tratament medical.

Decizia Spaniei de a-l găzdui pe Brahim Ghali fără a anunţa autorităţile de la Rabat a provocat iritarea acestora, care consideră Sahara Occidentală o parte componentă a Marocului.

Gonzalez Laya a spus că atunci când Ghali se va recupera în urma problemelor de sănătate, el ar trebui să răspundă în faţa Curţii Supreme a Spaniei înainte de a reveni în propria ţară.

''Am promis că vom da acestei persoane un răspuns umanitar. Această persoană era într-o situaţie critică, cu multiple probleme de sănătate, printre care un caz grav de COVID-19'', a declarat ea pentru postul naţional de radio spaniol.

Marocul i-a cerut sâmbătă Spaniei să deschidă o anchetă asupra circumstanţelor venirii lui Brahim Ghali în Spania şi să explice autorităţilor de la Rabat concluziile.

Începând de luni, aproximativ 8.000 de migranţi, un număr fără precedent, au intrat în Ceuta, enclavă spaniolă din Africa, profitând de o relaxare a controalelor frontaliere de către Maroc, în ceea ce Spania şi Uniunea Europeană au perceput a fi de fapt o manevră de represalii şi intimidare la care a recurs guvernul marocan după ce liderul Frontului Polisario din Sahara Occidentală, Brahim Ghali, a fost primit în Spania pentru a se trata de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.