Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a lansat programul anual de burse oferite de România cetăţenilor străini din statele non-UE

Inquam Photos
MAE Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat, marţi, Programul anual de burse oferite de România cetăţenilor străini din statele non-UE, pentru anul universitar 2024-2025.

Programul este derulat prin intermediul MAE şi urmăreşte dezvoltarea şi aprofundarea pe termen lung a relaţiilor bilaterale cu statele de provenienţă a studenţilor, precum şi promovarea mai eficientă a instituţiilor de învăţământ superior româneşti la nivel global, arată un comunicat al ministerului român, transmis AGERPRES.

Aplicaţiile individuale ale candidaţilor pot fi încărcate pe platforma online în perioada 16 ianuarie - 16 martie, rezultatele selecţiei urmând a fi anunţate în jurul datei de 15 iulie. Mai multe detalii privind condiţiile de eligibilitate, nivelurile de studii acoperite şi documentele necesare pentru depunerea candidaturilor pot fi obţinute accesând site-urile www.studyinromania.gov.ro, scholarships.studyinromania.gov.ro sau site-ul MAE, secţiunea Burse oferite cetăţenilor străini de statul român.

Pentru anul universitar anterior, pe platformă au fost depuse peste 50.000 de candidaturi, pentru 500 de burse.

"Studenţii străini reprezintă o punte de legătură între România şi statele lor de origine şi sunt convinsă că, pe lângă facilitarea formării profesionale a viitoarelor elite intelectuale ale acestora, succesul de care se bucură acest program în ultimii ani, reprezintă şi un model de bună practică în cadrul efortului colectiv de îmbunătăţire a accesului la educaţie la nivel global", a subliniat secretarul de stat pentru relaţii instituţionale Janina Sitaru, citată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.