Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a terminat evaluarea ambasadelor României: Teodor Meleșcanu spune că NU A VRUT să îl evalueze pe George Maior

maior

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat duminică, referindu-se la evaluarea ambasadelor României din străinătate, că, în general, acestea "şi-au făcut treaba".

El a fost întrebat dacă MAE a finalizat evaluarea ambasadorilor României în străinătate, respectiv a ambasadorului ţării noastre în SUA, George Maior.

Citește și: Top 3 cele mai bogate familii regale din Europa. Surpriză! Pe ce loc se află Casa Regală din Marea Britanie

"Noi nu facem evaluarea ambasadorilor, este greşită abordarea. Eu nu o accept, pentru că ambasadorul nu este altceva decât şeful unei reprezentanţe diplomatice şi nu poţi să spui că el este bun sau prost, depinde de modul cum a mers fiecare ambasadă. Îşi face treaba bine sau rău ambasada. (...) În general, pe principalele teme pe care le avem, ambasadele şi-au făcut treaba. În legătură cu problemele legate de alţi ambasadori care au avut funcţii în România sunt chestiuni care nu ne privesc pe noi, nu fac obiectul analizei", a declarat Meleşcanu, la Parlament.

Acesta a spus că România are mai multe categorii de ambasade, scrie agerpres.ro.

Citește și: De ce i-a făcut de fapt Ludovic Orban plângere penală Vioricăi Dăncilă – planul din spatele ușilor închise! Ce va urma pentru cariera lui politică

"Noi avem mai multe categorii, avem ambasade foarte mari, care sunt compuse din 10 - 15 oameni, avem ambasade care sunt compuse dintr-un om, deci trebuie să vedem că activitatea nu este aceeaşi, e şi în funcţie de personalul pe care îl are fiecare ambasadă, dar şi de ţara unde-şi desfăşoară activitatea. Evident că, în ţările mai îndepărtate, interesele noastre sunt mai reduse decât în Europa şi în America de Nord", a arătat Meleşcanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.