Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE - Atenţionare de călătorie pentru Danemarca - Cod roşu de creştere a nivelului apei în partea de sud a zonei urbane Lillebælt,partea de vest a Mării Baltice

wikimedia.org
mae

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Danemarca că institutul local de meteorologie a emis un cod roşu de creştere a nivelului apei în partea de sud a zonei urbane Lillebælt, partea de vest a Mării Baltice şi zona din jurul golfului Køge. De asemenea, autorităţile au emis un cod galben de furtună pentru o mare parte a ţării, fiind prognozat un volum de ploi abundente pentru teritoriul întregii ţări, potrivit news.ro.

”Vântul va ajunge la rafale de furtună, cel mai accentuat în partea de sud a ţării. Ploi abundente sunt prognozate până sâmbătă, 21 octombrie 2023, cu risc de inundaţii în zonele de coastă joase din Sydøstjylland, Sydvest şi în Sydfyn. Nivelul apei va creşte cel mai pronunţat în partea de sud a oraşului Lillebælt, în arhipelagul Sydfyn, coasta de sud a Lolland-Falster şi zona din jurul golfului Køge”, precizează MAE.

Pentru informaţii actualizate pot fi consultate paginile de Internet ale Institutul Danez de Meteorologie: https://www.dmi.dk/varsler/ .

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români să respecte recomandările autorităţilor daneze. Aceştia pot apela numărul european unic de urgenţă „112".

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539464363, +4539464774, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web: https://www.meteoalarm.orghttps://copenhaga.mae.ro,  www.mae.ro şi reaminteşte faptul că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.