Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE de la Teheran: Acuzaţiile SUA privind răpirea unei ziariste iraniano-americane sunt absurde și lipsite de fundament

tehrantimes.com
MAE de la Teheran, Said Katibzadeh

Iranul a calificat miercuri drept "absurd şi lipsit de fundament" anunţul justiţiei americane privind inculparea a patru "agenţi de informaţii iranieni" care ar fi planificat răpirea unei ziariste americane de origine iraniană din SUA, relatează AFP şi Reuters.

"Această nouă afirmaţie din partea Statelor Unite, a căror ostilitate faţă de Iran nu este un secret, este lipsită de temei şi absurdă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Afaceri Externe, Said Katibzadeh. "Nu este prima dată când SUA recurg la scenarii hollywoodiene", a adăugat acesta, potrivit agenţiei Isna.

"Desigur, ne aşteptăm la astfel de poveşti din partea Americii, a cărei scurtă istorie abundă de asasinate, răpiri şi sabotaje. Dar de această dată autorităţile americane au jignit realmente inteligenţa lumii, cu această poveste naivă", a conchis purtătorul de cuvânt.

Comunicatul de marţi al Departamentului Justiţiei de la Washington nu a dezvăluit identitatea ţintei complotului evocat, dar Reuters a confirmat că este vorba de ziarista iraniano-americană şi militanta feministă Masih Alinejad. Comunicatul a indicat doar că este vorba de o jurnalistă care "a scos în evidenţă încălcările drepturilor omului comise de guvernul iranian", relatează Agerpres.ro.

Potrivit justiţiei americane, reţeaua descoperită de FBI viza şi alte persoane, mai ales din Canada, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.