Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE dezvaluiri despre operatiunea de salvare a romanilor sinistrati in Malaezia

mae

Ministerul Afacerilor Externe vă informează că, în cursul dimineţii, au fost iniţiate operaţiuni complexe de evacuare a celor patru turişti români sinistraţi alături de ceilalţi 120 de turişti străini în Parcul Național Taman Negara din Malaysia. Operaţiunile de evacuare au fost realizate cu succes, cu ajutorul elicopterelor şi bărcillor de salvare, în pofida condiţiilor meteorologice nefavorabile. Toţi turiştii au fost transportaţi în apropierea oraşului Jerantut, într-o zonă sigură. Din această locaţie, întregul grup a fost îmbarcat în microbuze şi se află în drum spre Kuala Lumpur.

Ambasada României la Kuala Lumpur a ţinut legătura atât cu cei patru cetăţeni români, cât şi cu autorităţile malaysiene pe tot parcursul noptii precedente, dar şi al acestei dimineţi, rezultând că aceştia sunt într-o stare de sănătate bună.

Pe durata transportului către Kuala Lumpur, misiunea diplomatică română rămâne în legătură cu cei patru cetăţeni români şi va continua demersurile de asistare a acestora şi la sosirea în capitala malaysiană.

Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a transmite mulţumirile şi aprecierile sale autorităţilor malaysiene pentru eforturile depuse până în prezent pentru salvarea şi evacuarea celor patru cetăţeni români alături de întegul grup de turişti străini sinistraţi. În egală măsură, MAE le mulţumeşte tuturor ambasadelor din cadrul statelor care au avut cetăţeni sinistraţi în Parcul Național Taman Negara, pentru implicare în cadrul demersurilor iniţiate pe lângă autorităţile malaysiene, în vederea evacuării de urgenţă a celor patru cetăţeni români împreună cu întregul grup afectat de inundaţiile din Malaysia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.