Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE informează: se prelungește starea de alertă în Portugalia privind riscurile de producere a incendiilor de vegetație

ISU Bucuresti - Ilfov
incendiu vegetatie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Portugheză că autoritățile locale au anunțat menținerea riscului major de producere a incendiilor de vegetație în regiunile din Portugalia Continentală.

Autoritățile locale au anunțat menținerea riscului major de producere a incendiilor de vegetație în regiunile din Portugalia Continentală: nord, centru, Alto Alentejo și Algarve, prelungind starea de alertă până la data de 12 august 2023, conform mediafax.

Înainte de începerea călătoriei, se recomandă cetățenilor români să se informeze în legătură cu situația existentă atât pe traseu, cât și la destinație și să se evite deplasările în zonele în care există incendii în desfășurare sau un pericol iminent de producere a acestora.

De asemenea, se recomandă cetățenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare publică, inclusiv prin consultarea paginii web oficiale a Institutului pentru Mare și Atmosferă: IPMA - Perigo de Incêndio Rural (PIR) Continente, pentru obținerea informațiilor actualizate ( IPMA - Perigo de Incêndio Rural (PIR) Continente ).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866; apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Repubica Portugheză: +351927411628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://www.ipma.pt/en/, http://lisabona.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro, și a paginii de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.