Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE le recomandă românilor care vor să plece în SUA să verifice condițile de călătorie

MAE

MAE recomandă, în contextul interzicerii acesului pe teritoriul Americii a cetățenilor care au fost în zona Schengen, ca românii care vor să plece în SUA în următoarea perioadă să verifice condițiile de călătorie ale companiilor aeriene și să urmărească anunțurile oficiale al autorităților, potrivit Mediafax.

„Autoritățile americane au luat decizia ca, începând cu data de 13 martie 2020 (vineri - n.red.), ora 23:59 (ora Washington D.C.), să fie interzisă intrarea pe teritoriul SUA a persoanelor care s-au aflat în ultimele 14 zile într-unul dintre statele din zona Schengen. Acestea sunt: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Elveția”, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat transmis joi.

Conform sursei citate, există câteva excepții de la această măsură, printre care: persoanele care au cetățenia SUA, cele care au statut de rezident permanent în SUA, cele care sunt membri de familie apropiați ai unui cetățean SUA.

De asemenea, sunt exceptate persoanele care s-au îmbarcat pe zboruri cu destinația SUA înainte de 13 martie, ora 23:59, ora Washington D.C.

România ÎNCHIDE șapte puncte de trecere a frontierei, de joi dimineața

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în SUA în perioada următoare să verifice cu companiile aeriene condițiile de călătorie și să urmărească anunțurile oficiale ale autorităților SUA. Textul complet al deciziei este accesibil la adresa: https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/proclamation-suspension-entry-immigrants-nonimmigrants-certain-additional-persons-pose-risk-transmitting-2019-novel-coronavirus/”, conchide MAE.

Președintele Statelui Unite ale Americii, Donald Trump, a acuzat Uniunea Europeană că a avut un rol în răspândirea cazurilor de coronavirus în Statele Unite, deoarece nu a luat măsurile necesare la timp.

Liderul de la Casa Albă a reiterat că, la începutul crizei, Statele Unite au impus restricţii de călătorie pentru China şi că a fost declarată o situaţie de urgenţă.

„Uniunea Europeană nu a luat aceste măsuri şi să restricţioneze călătoriile din China şi din alte zone afectate. Ca rezultat, creşterea mare a cazurilor în SUA a avut loc din cauza călătorilor din Europa”, a acuzat Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.