Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE marchează Ziua Tratatului de la Trianon printr-o expoziţie dedicată

Inquam Photos
MAE Ministerul Afacerilor Externe

MAE marchează Ziua Tratatului de la Trianon printr-o expoziţie dedicată.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează o expoziţie dedicată Tratatului de la Trianon, centrată pe Tratatele de Pace de la Paris din perioada 1919-1920 şi care cuprinde documente diplomatice şi fotografii rare din patrimoniul Arhivelor Diplomatice ale MAE, informează Agerpres.

Potrivit MAE, expoziţia va fi deschisă publicului miercuri, pe 4, 6, 7, 8 şi 9 iunie, la sediul central al Ministerului Afacerilor Externe din Bucureşti şi va fi prezentată şi în format virtual, prin intermediul misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi institutelor culturale româneşti din străinătate.

Accesul publicului se va face în zilele menţionate, între orele 10,00 şi 12,00 şi 14,00 şi 17,00, în holul principal al Sălii "Grigore Gafencu".

MAE precizează că accesul se va face pe baza unui e-mail transmis cu cel puţin 24 de ore în prealabil pe adresa uad@mae.ro, în care vor fi indicate numele şi prenumele vizitatorului sau vizitatorilor, precum şi ziua şi ora propusă pentru vizitarea expoziţiei. Pentru vizitarea expoziţiei în data de 4 iunie, solicitările vor fi transmise pe adresa menţionată până pe data de 31 mai, ora 16,00. De asemenea, pentru accesul în incinta instituţiei, în scopul vizitării expoziţiei, este necesară prezentarea unui document de identitate valabil.

Expoziţia va fi centrată pe prezentarea contribuţiei diplomaţiei române la pregătirea şi desfăşurarea Conferinţei de Pace de la Paris şi cuprinde o serie de fotografii şi documente ce ilustrează unele dintre cele mai importante acte internaţionale încheiate în cadrul Conferinţei de Pace desfăşurate la Paris, pe parcursul anilor 1919-1920, după încheierea Primului Război Mondial.

În 2020, data de 4 iunie a fost declarată, prin lege, Ziua Tratatului de la Trianon. Conform prevederilor actului normativ, în scopul marcării acestei zile sunt organizate la nivel naţional şi local, "manifestări cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei şi importanţei Tratatului de la Trianon".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.