Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, mesaj de condoleanțe pentru familiile victimelor cutremurului din Indonezia: Ne exprimăm întreaga compasiune și solidaritate

Ministerul român al Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor cutremurului din insula Sulawesi, Republica Indonezia, în urma căruia sute de persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost rănite sau sunt date dispărute, potrivit Agerpres.

"În aceste momente de profundă durere, Ministerul Afacerilor Externe îşi manifestă întreaga compasiune şi solidaritate cu poporul şi autorităţile indoneziene şi îşi exprimă totodată profundul regret pentru numărul extrem de ridicat al victimelor, precum şi pentru serioasele pagube materiale cauzate de această catastrofă naturală", se arată într-un comunicat.

Puternicele seisme - urmate de un tsunami - care s-au produs vineri pe insula Sulawesi din Indonezia au făcut 384 de decese şi peste 500 de răniţi, a anunţat sâmbătă Agenţia de gestionare a catastrofelor naturale din această ţară într-un nou bilanţ oficial, informează AFP, DPA şi Reuters.

Cele mai multe dintre victime au fost recenzate în Palu, un oraş cu aproximativ 350.000 de locuitori de pe coasta vestică a insulei Sulawesi, a precizat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei menţionate. El a făcut sâmbătă un apel public şi a spus că echipele de intervenţie au nevoie "de personal, de voluntari şi de utilaje specializate", precizează AFP.

Cel puţin 29 de persoane au fost date dispărute şi alte 540 au suferit răni grave după seismul cu magnitudinea de 7,4 de vineri şi un tsunami aferent care au lovit oraşul Palu, capitala provinciei Central Sulawesi, a precizat acelaşi oficial indonezian, citat de DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.