Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE organizează sesiuni de instruire pentru buna organizare a alegerilor parlamentare în străinătate

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează o serie de sesiuni de instruire pentru buna organizare a alegerilor parlamentare din 11 decembrie în străinătate, respectiv pentru pregătirea experţilor electorali şi operatorilor de calculator care vor activa în cadrul birourilor electorale ale secţiilor de votare organizate în diaspora. MAE, alături de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Autoritatea Electorală Permanentă, a organizat, în perioada 28-30 noiembrie, sesiuni tehnice de instruire la Bruxelles, Paris şi Berlin.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de MAE, aceste sesiuni de instruire au fost destinate membrilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare din Belgia, Olanda, Luxemburg, Franţa şi Germania, propuşi de către MAE pentru a face parte din Corpul experţilor electorali din străinătate şi pentru a îndeplini atribuţiile de operatori de calculator care vor gestiona Sistemul de Monitorizare a Prezenţei la Vot şi de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPV) în cadrul birourilor electorale ale secţiilor de votare organizate în contextul scrutinului parlamentar.

Programul de instruire a inclus prezentarea modalităţii de operare a Sistemului de Monitorizare a Prezenţei la Vot şi de Prevenire a Votului Ilegal, condiţiile şi actele în baza cărora cetăţenii români îşi pot exercita dreptul de vot la o secţie de votare din străinătate, atribuţiile preşedinţilor secţiilor de votare, precum şi comunicarea cu Biroul electoral de circumscripţie nr. 43 pentru străinătate. Ultima sesiune de instruire va avea loc la Chişinău, în data de 5 decembrie, conform Agerpres.

Potrivit MAE, anterior au fost organizate sesiuni de instruire la Madrid, Viena, Roma şi Londra, iar în perioada 16-17 noiembrie a fost derulat un program de instruire prin videoconferinţă pentru membrii misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare din statele ale căror secţii de votare au înregistrat o prezenţă constantă şi moderată în cadrul proceselor electorale anterioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.