Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, precizări privind starea de sănătate a consulului României la Bălți

MAE

Consulul general al României de la Bălţi, Mihail Baciu, se află în stare stabilă, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Ionuţ Vâlcu, după ce diplomatul român acreditat în Republica Moldova fusese accidentat pe trecerea de pietoni miercuri seară. 

"Consulul este într-o stare stabilă, important e ca acum el să se refacă, să-şi revină. Autorităţile moldovene ne-au acordat tot sprijinul necesar, iar ancheta e în curs în acest moment. Aşteptăm rezultatele", a adăugat Vâlcu.

Un diplomat român din Republica Moldova, transportat la spital în STARE GRAVĂ


Mihail Baciu, consulul general al României la Bălţi, Republica Moldova, a fost rănit miercuri seară după ce a fost lovit de o maşină în timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni, informează jurnal.md. 

Iniţial, şoferul maşinii care l-a accidentat, un poliţist din localitatea Făleşti, a fugit de la locul accidentului, însă a fost reţinut. 

Accidentul a avut loc pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bălţi, când poliţistul, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unui Volkswagen Pasat, a lovit frontal un pieton care traversa pe zebra. Victima s-a dovedit a fi consulul României la Bălţi, care, în urma impactului violent, a fost transportat cu traumatisme grave la Spitalul Clinic municipal din oraş. În prezent, starea victimei este gravă, dar stabilă, menţionează sursa citată. 

După accident, poliţistul a părăsit locul faptei, fără a încerca să ajute victima. Mai mult, autorul şi-a convins un amic să-şi asume răspunderea pentru acest accident. 

Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore. Potrivit unui comunicat, procurorii vor înainta judecătorului de instrucţie o cerere pentru arestarea sa pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.