Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE rus avertizează: Rusia este pregătită să se apere 'prin toate mijloacele'

rusia sua

Rusia, în cazul unei ”agresiuni iminente” împotriva acesteia, își rezervă dreptul de a-şi asigura securitatea națională prin absolut toate mijloacele disponibile, a declarat Vladimir Ermakov, directorul Departamentului pentru Neproliferare și Controlul Armelor din cadrul Ministerului rus de Externe, într-un interviu acordat pentru Agenţia de presă TASS, scrie Rador.

Acesta a fost răspunsul dat de diplomatul rus la o întrebare referitorare la noul Concept de politică externă a Rusiei, aprobat printr-un decret al președintelui Vladimir Putin.

Documentul susţine că Rusia poate folosi forțele armate pentru a respinge și a preveni un atac armat asupra sa sau a aliaților săi. Diplomatul a fost întrebat ce tipuri de arme, potrivit conceptului, pot fi folosite pentru a preveni un atac.


”Atunci când sunt rezolvate contradicții și conflicte interstatale, Rusia, ca și în trecut, se va strădui, în primul rând, să le rezolve prin mijloace pașnice - pe calea diplomației și a negocierilor. Cu toate acestea, dacă mijloacele non-militare vor fi epuizate și agresiunea împotriva noastră este inevitabilă, atunci ne rezervăm dreptul de a asigura securitatea națională prin toate mijloacele disponibile”, a susţinut Ermakov.

Totodată, el a adăugat că Rusia ”consideră necesară o stabilizare a relațiilor între puterile nucleare și nu renunță la noi tratate de securitate cu Occidentul, în viitor”.

Amintim că, după începerea aşa-zisei operațiuni speciale militare ruse din Ucraina, relațiile dintre Rusia și Occident s-au deteriorat brusc. Moscova reproșează Statelor Unite și aliaților săi că sprijină ”regimul ucrainean”, în timp ce Occidentul acuză Rusia că încalcă dreptul internațional și declanșează ostilități pe teritoriul unui stat independent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.