Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE Rus, Maria Zaharova: Rusia nu înțelege declarația lui Blinken cu privire la Nord Stream-2

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Rusia nu înțelege declarația Secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, despre necesitatea ”găsirii unor căi de atenuare a consecințelor” generate de exploatarea gazoductului ”Nord Stream-2”, a declarat reprezentanta oficială a MAE Rus, Maria Zaharova, citată de publicația Vzgliad.

”Nu înțelegem declarația despre necesitatea… găsirii unor căi de atenuare a consecințelor negative generate de exploatarea gazoductului; este ceea ce spun acum Secretarul de Stat al SUA, numeroși experți… Orice judecăți emise pe această temă presupun fie o concurență neloială, fie încercări de politizare a situației. Și una și cealaltă sunt total lipsite de orice sens. De aceea, în spatele cuvintelor trebuie să existe niște dovezi”, a spus Zaharova.

Ea a subliniat că proiectul ”Nord Stream-2” nu are nici un fel de consecințe negative pentru Europa și pentru continentul european.

”În general, de ce au început o bătălie cu un proiect energetic absolut comercial, avantajos și transparent, care nu avea nici o legătură cu continentul lor? Este treaba europenilor, a noastră, este treaba acelor țări care se află pe continent – cum să ne construim cooperarea, vom decide singuri. De aceea, dacă s-a vorbit și se vorbește despre consecințe negative în legătură cu sfârșitul acestei cumplite campanii politice informaționale, să comenteze singuri ce au avut în vedere”, a adăugat diplomatul.

Blinken a declarat că Washingtonul încearcă să obțină din partea Germaniei măsuri ”automate” împotriva consecințelor activității ”Nord Stream-2”.

Potrivit lui Blinken, dacă toate stratagemele din jurul ”Nord Stream-2”, chemate să mențină fluxul de gaze pe teritoriul Ucrainei nu vor funcționa, ucrainenii vor fi despăgubiți pentru pierderile financiare cauzate de pierderea taxelor de tranzit. ”Este ceea ce ar trebui să facă europenii”, a adăugat Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.