Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE salută publicarea Pachetului privind extinderea UE

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută publicarea de către Comisia Europeană a Pachetului anual privind extinderea Uniunii Europene. 

Potrivit unui comunicat al MAE, Pachetul cuprinde "Comunicarea privind Politica UE de extindere", precum şi rapoarte individuale pentru fiecare dintre statele candidate şi potenţialii candidaţi. 

"România apreciază în mod deosebit faptul că Pachetul extindere 2016 confirmă că perspectiva fermă de aderare la Uniunea Europeană continuă să exercite un efect transformator şi să constituie o ancoră de stabilitate şi securitate în statele din Sud-Estul Europei. Această perspectivă este cu atât mai importantă în contextul crizelor complexe cu care Uniunea s-a confruntat în ultima perioadă", se arată în comunicat, conform agerpres.ro.

DNA a intrat puternic în Poliția Rutieră. Rețineri spectaculoase/ OFICIAL


MAE precizează că împărtăşeşte pe deplin abordarea Comisiei Europene care subliniază că menţinerea credibilităţii procesului de extindere rămâne un instrument de neînlocuit în consolidarea ţărilor candidate şi, totodată, în sprijinirea eforturilor lor de modernizare prin adoptarea de reforme economice şi politice în linie cu criteriile de aderare. 

"Ministerul Afacerilor Externe salută evaluarea Comisiei conform căreia politica de extindere generează în continuare rezultate concrete în implementarea reformelor necesare din statele partenere", subliniază MAE.

După Codruț Marta, un alt apropiat al lui Blejnar a DISPĂRUT


Comunicarea, conform MAE, reconfirmă accentul plasat pe aspecte fundamentale, precum statul de drept, respectarea drepturilor fundamentale, consolidarea instituţiilor democratice şi reforma administraţiei publice, precum şi dezvoltarea economică şi competitivitatea. În egală măsură, MAE menţionează că este apreciat sprijinul societăţii civile, având în vedere că reformele aferente procesului de aderare răspund interesului şi aşteptărilor cetăţenilor din statele candidate şi potenţialii candidaţi. 

De asemenea, ministerul îşi exprimă aprecierea pentru susţinerea pe care Comisia Europeană o acordă cooperării regionale, inclusiv prin sublinierea rolului Procesului de Cooperare în Sud-Estul Europei (SEECP) în direcţia stabilizării şi dezvoltării cooperării în regiune. 

"Ministerul Afacerilor Externe va contribui activ la dezbaterile de la nivelul Consiliului UE pe marginea propunerilor avansate de Comisia Europeană şi reiterează susţinerea fermă a României pentru politica 'uşilor deschise' a UE în favoarea tuturor statelor care au voinţa şi capacitatea de a îndeplini toate criteriile de aderare la UE, cu respectarea principiului meritelor proprii", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.