Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE scoate românii din străinătate în STRADĂ! Anunțul despre alegerile din turul II

vot strainatate diaspora

BEC a anunțat că MAE are cadrul legal pentru suplimentarea numărului de secții din străinătate pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale. Ministerul a reacționat imediat după anunțul BEC și spune că analizează noua situație. Dacă va mări numărul de secții din Diaspora, românii au dublu motiv să iasă în stradă: să sărbătorească și să voteze.

„Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de Comunicatul Biroului Electoral Central (BEC) nr.30 din 7 noiembrie 2014 prin care se fac precizări cu privire la buna desfășurare în străinătate a alegerilor pentru Președintele României, în turul II de scrutin din 16 noiembrie 2014.

Analizând Hotărârea BEC nr.4H/4.11.2014 privind interpretarea prevederilor art.54 alineatul 1 din legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României (anexată), emisă de BEC în urma reuniunii din 4 noiembrie 2014, în format Biroul Electoral Central (BEC) – Biroul Electoral nr. 48 pentru secţiile de votare din străinătate (BE48SVS)- Ministerul Afacerilor Externe (MAE), şi luând în considerare o serie de alte prevederi ale Legii 370/2004 care stabilesc termene imperative referitoare la înfiinţarea de secţii de vot,MAE a constatat că din Hotărârea BEC nr.4H/4.11.2014 nu rezulta temeiul legal privind înfiinţarea de noi secţii de votare. Astfel, MAE, de bună credinţă, a solicitat BEC, prin intermediul BE48SVS, în data de 5 noiembrie 2014 precizări suplimentare.

Urmare demersului MAE din 5 noiembrie 2014, BEC a transmis adresa nr.1391 ic/BEC/P/2014 şi comunicatul BEC nr. 30, ambele difuzate în noaptea zilei de 7/8 noiembrie 2014. Prin acestea, BEC comunică explicit existenţa temeiului legal pentru completarea listei secţiilor de votare în străinătate.

Prin urmare, înţelegând că, din momentul emiterii, în noaptea de 7/8 noiembrie 2014, a adresei nr.1391 ic/BEC/P/2014 şi comunicatului nr. 30, „BEC (…) a creat cadrul legal pentru exercitarea de către autoritatea publică centrală cu competenţă exclusivă în organizarea şi numerotarea secţiilor de votare din străinătate”, MAE informează că se află într-un proces intern de evaluare consolidată pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin în baza legii 370/2004 şi a hotărârilor, deciziilor, adreselor şi comunicatelor emise de BEC", e comunicatul MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.