Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mafia lemnului a primit o lovitură în Senat

lemn

Plenul Senatului a modificat, marți, prin vot online, Codul Silvic, noutatea fiind prezentată drept o lovitură importantă dată defrișărilor ilegale.

„Problema taierilor ilegale de paduri din Romania este una uriasa, ajungand sa fie cunoscuta la nivel international (fiind comparata chiar cu distrugerile de paduri din Amazonia)”, spun inițiatorii legii. Schimbarea vizează definiția „materialelor lemnoase” din Codul Silvic, actuala definiție incompletă fiind una din „marile cauze care sustin fenomenul infractional din domeniu, permitand sustragerea de la monitorizarea si controlul specifice, a unui volum impresionant de lemn”. Initiatorii legii, parlamentari USR, spun că definirea incompleta a 'materialului lemnos' in Codul Silvic „e folosita pentru 'albirea” transporturilor de lemn exploatat ilegal”.

Noua definiție votată în Senat este:

„21. Materiale lemnoase - lemnul brut rotund sau despicat chiar cojit sau impregnat si lemnul de foc sub forma de trunchiuri, butuci, crăci, vreascuri sau forme similare; cherestelele tivite si netivite indiferent de lungimea acestora, capetele si flancurile bustenilor indiferent de lungimea acestora; traversele din lemn pentru cai ferate, mangalul, lemnul ecarisat si lemnul cioplit; lemnul sub forma de aschiii sau particule, cetina, rumegusul, biomasa, coaja arborilor si resturile de lemn. Materialele lemnoase nu sunt bunuri divizibile. Aceasta categorie cuprinde si arbori si arbusti ornamentali, pomi de Craciun, rachita si puieti. Materialele lemnoase nu sunt bunuri divizibile”.

Legea merge la Camera Deputaților în calitate de for decizional.

Citește și: Victor Ciutacu, DEZLĂNȚUIT în apărarea lui Horațiu Moldovan: Brusc, e impostorul care se joacă iresponsabil cu nervii populației .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.