Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mafia lemnului, destructurată cu ajutorul unui elicopter: 17 camioane verificate, peste 120 de m cubi de material lemnos confiscat şi două amenzi de 15.000 lei

Lemn confiscat

Peste 120 de metri cubi au fost confiscaţi, amenzi de 15.000 de lei aplicate în Caraş Severin, în cadrul operaţiunii ”Scutul Pădurii”, după verificarea a 17 camioane care trasnportau material lemnos, informează News.ro.

”Pentru combaterea şi prevenirea furtului de material lemnos din fondul forestier al judeţului Caraş-Severin, echipe mixte, poliţişti-jandarmi, cu sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului de Aviaţie al M.A.I şi personal al Gărzii Forestiere Timişoara, în perioada 29 - 31.03.2021, au verificat peste 427.992 hectare de fond forestier, în vederea identificării zonelor în care se exploatează material lemnos. Cu această ocazie a fost verificată şi activitatea unui operator economic de profil din zona Oţelu Roşu, ce deţinea două depozite de material lemnos, constatându-se că ar fi expediat peste 120 de metri cubi de material lemnos de diverse specii, fără documente legale”, indică un comunicat.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

În cele trei zile, pentru neregulile constatate au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 lei şi s-a dispus măsura complementară a confiscării unui volum total de 127,83 mc. material lemnos, de diverse specii şi sortimente, în valoare de 16.693,59 lei. Acţiunile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor silvice continuă şi în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.