Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mafia lemnului lucrează și sub guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR: peste 1.300 de metri cubi de lemn tăiat ilegal au fost descoperiţi în ultimele 7 zile

lemne autostradă

Peste 1.300 de metri cubi de lemn tăiaţi ilegal au fost descoperiţi în urma unei acţiuni organizate de Poliţia Română, prin Direcţia de Ordine Publică, pentru combaterea activităţilor ilicite în domeniul exploatării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, inforemază Agerpres.

"În urma acţiunilor desfăşurate, echipele de control au înregistrat 184 de dosare penale, 89 de persoane fiind cercetate pentru infracţiuni la regimul silvic. De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 121 de sancţiuni la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de aproape 210.000 de lei", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, vineri, AGERPRES.

Zilnic, poliţiştii, alături de reprezentanţi ai celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au acţionat în teren pentru verificarea legalităţii operaţiunilor desfăşurate cu material lemnos, fiind efectuate peste 600 de controale.

Au fost confiscaţi 738 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 170.000 de lei. De asemenea, au fost identificaţi 582 de metri cubi de material lemnos tăiat ilegal, în valoare de aproape 230.000 de lei.

Citește și: VIDEO - Moment CRUCIAL înainte de începerea școlilor - ziua în care se ia decizia finală! Klaus Iohannis: 'Vom face o reevaluare'

Totodată, au fost înregistrate 11 apeluri la 112 privind transportul de material lemnos, două dintre acestea fiind confirmate ca ilegale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.