Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mafia transpartinica sparge „pusculita” de la Sectorul 1! (presa)

alerta

Dupa ce procurorii anticoruptie au organizat adevarate raiduri la Primaria Sectorului 1 si insusi Guvernul Ponta a cazut dupa ce zeci de mii de romani au cerut in strada resetarea clasei politice, majoritatea consilierilor locali din cea mai bogata zona a Capitalei tocmai sunt pe cale sa o comita din nou. Si inca urat de tot, mai ales ca noua incercare de a da un tun financiar fara precedent pare o adevarata „operatiune kamikaze”, din moment ce structurile abilitate oricum monitorizau atent proxima sedinta de Consiliu Local. Unde se va incerca impunerea unei noi „oculte” transpartinice la butoanele subterane ale Sectorului 1, relatează National.

Astfel ca niste baieti destepti din administratia locala – probabil impinsi de la spate atat de clientela politica, dar si de faptul ca se apropie vertiginos alegerile de la inceputul lui iunie si, in lipsa generosilor sponsori saltati pe capete de DNA, ar trebui sa umble la propriile rezerve – s-au decis sa sparga „pusculita” bugetara a Sectorului 1. Asa ca au pregatir o lovitura „cu manta”, pentru a-i schimba in forta pe functionarii care, cel mai probabil de teama de DNA, au refuzat sa puna botul la impunerea noilor prioritati, cum ar fi  cumpararea de locuinte sociale, cat mai multe locuinte sociale pentru tineri.

E foame de bani!

In mod normal, la iuresul declansat de „tavalugul” DNA, aproape ca nu mai are logica de ce unii politicieni se incapataneaza, cu o consecventa demna de o cauza mai buna, sa inainteze atat de mult pe lista prioritatilor procurorilor anticoruptie. Iar singura explicatie poate fi doar „foamea de bani”, mai ales ca alegerile locale se apropie vertiginos. Si multi dintre cei care, convinsi, de la adapostul nivelului doi, ca nimeni nu mai are ochi si pentru ei, au tras tun dupa tun, sunt nevoiti acum sa-si creioneze bugetele care sa le sustina viitoarea campanie electorala, ca doar nu vor castiga un nou loc doar pe platforma program. Insa marea lor problema este acum ca nu se mai pot baza pe multi dintre aceia care i-au sustinut pana acum nu doar in campanie, dar si in perioada premergatoare, pentru a obtine un loc eligibil pe listele de partid. Unii au ajuns deja la „beciul domnesc”, altii sunt anchetati si „grosul” s-a dat la fund, in asteptarea unor vremuri mai bune.

Caz de urgenta

Probabil intr-o astfel de situatie se regasesc si unii dintre consilierii locali de la Sectorul 1, indiferent ca sunt din vechiul PDL, vechiul PNL, PSD sau cine mai stie de unde. Cert este insa ca, dincolo de diferentele doctrinare, respectivii consilieri si-au cam dat mana sa sparga „pusculita” reprezentata de cel mai „gras” buget al unei primarii de sector. De altfel, au si identificat noi combinatii care sa fie rapid puse pe picioare, cum ar fi cumpararea de case sociale care sa fie apoi repartizate se cam stie cum… Insa, pentru a putea trece la faza urmatoare a planului, au nevoie de o curatenie generala la nivelul administratiei. Mai ales ca multi functionari, carora deja le-a intrat frica de DNA in oase, nu mai semneaza nici morti „ca primarul”. Numai ca, fapt fara precedent, membrii acestei grupari transpartinice au decis sa forteze prin schimbarea totala a organigramei Primariei Sectorului 1! Astfel ca au pus-o de o reorganizare totala a institutiei, desi asa ceva nu s-a mai intamplat la nicio alta primarie din tara! Numai ca la lege, asa buna sau proasta, cum o fi ea,  spune foarte clar  ca acest lucru se poate face doar in cazuri speciale si urgente, cum ar fi, de exemplu, un cataclism natural. Ceea ce chiar nu este cazul, oricat de mare ar fi „foamea de bani” a celor care vor sa mute „casutele” pana ce le ies lor pasentele. Deci ramane de vazut daca, desi pazesc noua organigrama mai ceva ca pe moastele Sfintei Paraschiva, cei din noua „fratie” de la Sectorul 1 vor si avea in cele din urma tupeul sa o bage, ilegal, pe lista suplimentara a unei sedinte de consiliu local. Mai ales ca unii dintre ei mai au deja dosare la activ, fie ele si la DIICOT…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.