Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magazinele Casei de Comerț Agroalimentar Unirea, închise la un an de la inaugurare

Ziarul romanesc Germania
lacat pe usa

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a hotărât să închidă magazinul din Bucureşti şi se gândeşte şi la închiderea celui din Sibiu ale Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, proiect iniţiat de fostul ministru Petre Daea, ce-şi propunea să devină o reţea de 80 de magazine de tip aprozar, relatează ZF, potrivit Mediafax.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea avea un capital social de 93 de milioane de lei, din bugetul de stat. Ziarul Financiat spune că Oros nu a fost de acord cu această societate şi recent a spus că a fost făcută ilegal, motiv pentru care ar trebui închise magazinele. Ministrul a dispus Corpul de Control încă din prima zi în noua funcţie, în condiţiile în care membrii Consiliului de Administraţie au semnalat „grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerţ Unirea”. El spunea la acea vreme că firma cu capital de stat nu a avut impact economic şi social.

„Proiectul este necesar, mai ales în această perioadă, doar că deranjează nişte interese şi ministrul vrea să fie închise. (...) Statul ştie de balanţa comercială deficitară la alimente, însă preferă importurile. Scopul acestei societăţi comerciale a fost să pună în valoarea patrimoniul ţării, materia primă agricolă, însă se vrea desfiinţată. Eu am lucrat 15 în patronat şi ştiu că o societate, indiferent de capital, se comportă la fel în economie şi are acelaşi scop, să facă profit”, spune Adrian Izvoranu, fostul preşedinte al Casei de Comerţ Unirea.

Ministerul Agriculturii a înfiinţat în ianuarie 2019 Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea, iar în octombrie a deschis magazinul cu brânzeturi de la Sibiu şi ulterior pe cel din Bucureşti. De asemenea, planurile lui Daea erau să deschidă încă cinci magazine în Timişoara, Vâlcea, Sibiu, Piteşti şi Slatina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.