Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magazinele mai mari de 1000 m închise la ora 13:00? Noi discuții pe tema reducerii programului supermarketurilor

cumparaturi-supermarket-inflatie

Noi discuții pe tema închiderii sau reducerii programului supermarketurilor vor avea loc și în această săptămână. Vizate sunt magazinele cu o suprafață mai mare de 1000 de metri.

Anunțul a fost făcut chiar de vicepreședintele Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii, Feliciu Paraschiv. Acesta a fost chemat și zilele trecut de către premierul Marcel Ciolacu pentru a discuta soluțiile prin care pot fi sprijiniți producătorii.

El susține că 200 de mii de angajați în retail ar avea mai mult timp liber pentru familie dacă magazinele ar fi închise parțial în weekend la ora 13:00, potrivit realitatea.net.

Mai mult timp pentru familie

Noi discuții ar urma să aibă loc și în acestă săptămână pentru că este un subiect care a stâtnit multe discuții în contradictoriu.

Măsura închiderii magazinlor alimentare și a hipermarketurilor în weekend sau reducerea programului acestora ar putea fi impusă și în Romania.

Reprezentanții lanțurilor de magazine autohtone și ai distribuției din comerțul cu bunuri alimentare au discutat cu premierul Marcel Ciolacu despre soluțiile prin care pot fi sprijiniți producătorii, distribuitorii și retalierii. In țări ca Olanda, Franța sau Elveția măsura este aplicată deja de mai mulți ani.

Ce spune Marcel Ciolacu despre această inițiativă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu știe dacă este acoperitoâă nevoia cetățenilor dacă se închid supermarketurile în weekend.

„Am dat-o în discuție la tehnicul Guvernului să vedem, în primul rând, impactul. Trebuie să fim corecți, că nu există evaziune la supermarket. În al doilea rând, nu știm dacă acoperim nevoia cetățenilor dacă închidem supermarketurile. Nu era vorba numai de supermarketuri. Era vorba de toate magazinele alimentare.

Și atunci, românilor li s-a spus să își facă aprovizionarea până sâmbătă la prânz. Eu nu pot spune românilor când să se ducă la magazin să își cumpere alimente. Totuși, e decizia fiecăruia dintre noi. Nu-i o decizie ușoară, dar dacă se ajunge la un sistem alternativ viabil… atunci se poate ajunge la o astfel de decizie”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.