Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maghiarii din Ardeal pregătesc o lovitură politico-socială în Europa: UDMR, CNS și PPMT strâng semnături pentru protejarea regiunilor naționale

punct.ro
Tinutul Secuiesc

Mai sunt necesare câteva sute de mii de semnături, până la mijlocul săptămânii viitoare, pentru ca iniţiativa europeană lansată de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) privind protejarea regiunilor naţionale să aibă succes, transmite luni MTI. La strângerea semnăturilor au contribuit masiv și UDMR și PPMT.

Vezi si: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 44: Caracatița cu Tătaru și Ciolacu! .

Attila Dabis, responsabil cu relaţii externe al Consiliului, a declarat pe postul public de ştiri M1 că până acum au fost colectate în sprijinul iniţiativei 318.000 de semnături online şi alte 200.000 pe hârtie. Imediat ce va fi strâns numărul suficient de semnături, este de sperat ca Uniunea Europeană să aibă în vedere crearea unui sistem care să asigure supravieţuirea minorităţilor autohtone, a spus Dabis.

Pentru ca iniţiativa să aibă succes, până la 7 mai a.c. trebuie strânse cel puţin un milion de semnături de susţinere din şapte state membre. Petiţia, care poate fi accesată la adresa irdala.hu, a fost lansată la 7 mai anul trecut.

Iniţiativa are drept scop să convingă Comisia Europeană să elaboreze o politică de coeziune care acordă o atenţie specială regiunilor cu caracteristici naţionale, etnice, culturale, religioase sau lingvistice care sunt diferite de ale celor din regiunile înconjurătoare.

Iniţiativa cetăţenească europeană (ICE) a intrat în vigoare la 1 aprilie 2012, constituind un mijloc prin care cetăţenii europeni pot influenţa mai mult agenda europeană. Ea este instrumentul prin care cel puţin un milion de cetăţeni din întreaga Europă îşi pot uni eforturile cu privire la o chestiune care este importantă pentru ei şi pot solicita Comisiei Europene să ia măsuri în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.