Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maghiarii din România SFIDEAZĂ regulile de ziua lor: organizează întâlniri în sala de spectacole și participă la un marș, în ciuda cazurilor tot mai numeroase

steagul-secuiesc

Manifestările din data de 15 Martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, vor avea loc, la Miercurea Ciuc, într-o sală de spectacole, cu respectarea restricţiilor impuse de pandemie, şi nu în aer liber, cum se întâmpla în trecut, informează Agerpres. Aceste acțiuni sunt cu atât mai controversate cu cât numărul cazurilor de Covid-19 din țara noastră este în creștere. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare de miercuri, au fost înregistrate 5.236 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a declarat presei că locuitorii sunt invitaţi pe tot parcursul zilei să depună coroane de flori sau să vină cu familia la statuile revoluţionarilor paşoptişti, în cursul serii urmând să fie organizat un eveniment de marcare a acestei zile în sala de spectacole a fostei Case de Cultură a Sindicatelor.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

"Este o sărbătoare importantă pentru noi şi, anul acesta, chiar şi în condiţii pandemice, dorim să fim aproape de locuitorii oraşului şi regiunii, comunităţii maghiare. Toată ziua, atât la piaţeta Gal Sandor, cât şi aici, sus, la Piaţa Cetăţii, pot fi depuse coroane de flori la monumentele revoluţionarilor. De la ora 14,00 va fi un marş, împreună cu colegii mei din Primărie şi cu fanfara din Sânsimion, vom urca de la statuia lui Gal Sandor la statuile lui Petofi şi Bălcescu, să depunem coroane de flori. Şi la ora 19,00, în fosta Casa a Sindicatelor, în condiţii foarte clare de limitare a răspândirii coronavirusului, adică tot ce înseamnă reglementări pandemice, vom organiza ceea ce de obicei era în Piaţa Cetăţii, în faţa Primăriei", a precizat Korodi Attila.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Marşul pe traseul dintre statuia revoluţionarului Gal Sandar şi Piaţa Cetăţii marca, în fiecare an, începutul evenimentului central de 15 Martie, la care participau un număr însemnat de persoane.

Primarul a precizat că nu îi îndeamnă pe locuitori să participe la marş, ci să vină, pe tot parcursul zilei, la statuile revoluţionarilor, dar şi să îşi rezerve locuri la evenimentul care va avea loc în sala de spectacole.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.