Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maghiarii își permit să sfideze toată Europa: videoconferință axată pe sancțiuni, amânată după ce Ungaria a pus bețe în roate

iStock
ungaria steag

Autoritățile din Ungaria refuză în continuare să susțină propunerea UE privind interzicerea importurilor de petrol din Rusia spunând că ar fi o „bombă atomică" pentru economia locală, anunță Sky News, relatează Mediafax.

O videoconferință axată pe o potențială interdicție a Uniunii Europene privind importurile de petrol din Rusia care trebuia să aibă loc marți, a fost amânată pentru o dată ulterioară, deoarece Ungaria continuă să blocheze propunerea.

În mod oficial nu a fost oferit niciun motiv pentru amânarea reuniunii.

Pentru a sancționa și mai mult Rusia pentru războiul din Ucraina, președintele Comisiei, Ursula Von der Leyen, a propus ca statele membre ale UE să elimine importurile de țiței în termen de șase luni și de produse rafinate până la sfârșitul anului.

Însă Ungaria a declarat că nu va vota pentru sancțiunile propuse, afirmând că acestea ar avea efectul unei „bombe atomice" asupra economiei sale și i-ar distruge „aprovizionarea stabilă cu energie".

Această decizie vine în contextul în care președintele Volodimir Zelenski a declarat că este nevoie de un nou pachet de sancțiuni din partea UE pentru Rusia care ar putea duce la încetarea războiului din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.