Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrații din Neamț incriminează OUG 7/2019 și se alătură acțiunii de protest

instanta-1

Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a decis, într-o şedinţă desfăşurată miercuri, suspendarea activităţii cu publicul în perioada 28 februarie - 8 martie 2019, cu excepţia cererilor cu caracter urgent, ca formă de protest privind modificările aduse legilor justiţiei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Maria Grapini, ELIMINATĂ de la numărătoarea voturilor din Comisia LIBE, după ce a GREȘIT opțiunile pentru Kovesi

Decizia a fost luată cu majoritatea voturilor, în urma analizării impactului adoptării Ordonanţei de Urgenţă 7/2019 asupra independenţei justiţiei, statutului şi intereselor profesionale ale judecătorilor şi procurorilor.

Tot în cadrul şedinţei s-a hotărât ca procurorii din sectorul judiciar să poarte banderole albe în timpul şedinţelor de judecată, în aceeaşi perioadă.

De asemenea, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a decis să se delimiteze faţă de poziţia publică a Asociaţiei Procurorilor din România, asociaţie în care niciun procuror din Parchetul Neamţ nu este membru.

Marţi, Adunarea Generală a Judecătorilor din Judecătoria Piatra-Neamţ a decis, din aceleaşi motive, suspendarea şedinţelor de judecată timp de două ore, în intervalul orar 12.00 - 14.00, în perioada 27 februarie - 1 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.