Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrații au admis contestația procurorilor DNA. Decizia definitivă în cazul primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu

financiarpress.ro
ion georgescu mioveni

Curtea de Apel Piteşti a decis, marţi, menţinerea măsurii arestului la domiciliu în cazul primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.

Instanţa a admis contestaţia procurorilor Serviciului Teritorial Piteşti al DNA împotriva încheierii pronunţate pe 12 martie de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeş, privind înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar.

"Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi rejudecând (...) respinge, ca neîntemeiată, cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de inculpatul Georgescu Ion, cu măsura preventivă a controlului judiciar. (...) Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu dispuse faţă de inculpatul Georgescu Ion, măsură pe care o menţine până la o nouă verificare, conform dispoziţiilor legal", se arată în încheierea pronunţată de Curtea de Apel Piteşti.

Trimis în judecată în 2023 pentru fapte de corupție


Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în toamna anului trecut, rechizitoriul fiind înregistrat la Tribunalul Argeş pe data de 27 noiembrie.

Ion Georgescu se afla la acel moment în arest preventiv, după ce fusese reţinut pe 5 octombrie într-un dosar privind comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, el fiind ulterior plasat în arest la domiciliu.

"În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion (...) ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină 'promisiunea' făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior", se preciza într-un comunicat al DNA.

Conform aceleiaşi surse, în acest context, la data de 4 octombrie, în sediul primăriei oraşului Mioveni, Georgescu i-ar fi remis martorului suma de bani menţionată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii.

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a decis, pe 6 octombrie, suspendarea mandatului primarului oraşului Mioveni, în urma arestării preventive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.